Web Analytics Made Easy - Statcounter

واکنش دبیرکل ناتو به تحولات خلیج فارس، رایزنی مقام ارشد نظامی انگلیس با ولیعهد ابوظبی، شعار «نه به جنگ با ایران» در دهلی‌نو همزمان با سفر پمپئو به هند و آغاز نشست بحرین با سخنرانی داماد ترامپ از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به نتیجه نظرسنجی در آمریکا درباره حمله نظامی به ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، نظرسنجی پایگاه آمریکایی «هیل» و موسسه «هریس ایکس» درباره تنش‌های اخیر بین آمریکا و ایران و ساقط شدن پهپاد متجاوز آمریکایی، نشان می‌دهد که اکثریت آمریکایی‌ها با اقدام نظامی علیه ایران مخالف هستند.

بنا بر گزارش «هیل»، در این نظرسنجی که روزهای ۲۲ و ۲۳ ژوئن (اول و دوم تیرماه) با مشارکت ۱۰۰۱ آمریکایی و با ضریب خطای ۳.۱ دهم درصد انجام شده، نشان می‌دهد که ۵۸ درصد از آمریکایی‌ها «پاسخ غیرنظامی» واشنگتن به سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» توسط ایران را ترجیح می‌دهند.

با وجود آنکه سؤال این نظرسنجی غیرعلمی و جهت‌دار تنظیم شده و ایران را به اقدامات «خصومت‌آمیز» متهم کرده، اما ۴۹ درصد از آمریکایی‌های شرکت‌کننده در این نظرسنجی گفته‌اند که خواهان آن هستند که درباره تنش ناشی از سرنگونی پهپاد آمریکایی، یک راه‌حل مبتنی بر مذاکره حاصل شود و ۹ درصد از آمریکایی‌ها هم گفتند که این کشور نباید هیچ اقدامی انجام دهد.

در این نظرسنجی، ۱۹ درصد آمریکایی‌ها از «حمله نظامی محدود» به ایران حمایت کردند و پنج درصد هم گفتند که آمریکا باید به ایران اعلان جنگ دهد.

۱۹ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی هم گفته‌اند که آنها درباره اینکه پاسخ آمریکا به سرنگونی پهپادشان توسط ایران چه باشد، «اطمینان ندارند» و پاسخ مشخصی به این سوال که خواهان اقدام نظامی یا مذاکره هستند، ندادند.

حتی در میان طرفداران حزب جمهوری‌خواه نیز، حامیان اقدام نظامی علیه ایران در اقلیت قرار دارند. بر اساس این نظرسنجی، ۵۰ درصد از جمهوری‌خواهان شرکت‌کننده در این نظرسنجی، از پاسخ غیرنظامی آمریکا در قبال ایران حمایت کردند و ۳۱ درصد از آنها حمایت خود را از حملات هوایی محدود یا اعلان جنگ اعلام کردند.

در این نظرسنجی، میزان حمایت از اقدام نظامی علیه ایران در بین شرکت‌کنندگان وابسته به احزاب مستقل در آمریکا ۳۱ درصد بوده و در بین دموکرات‌ها این رقم ۱۶ درصد بوده است.

۶۷ درصد از دموکرات‌ها هم گفته‌اند که آنها در واکنش به سرنگونی گلوبال هاوک خواهان این دو موضوع هستند: یا مذاکره با ایران و یا اینکه آمریکا هیچ واکنشی به سرنگونی پهپادش نشان ندهد.

واکنش دبیرکل ناتو به تحولات خلیج فارس

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در واکنش به تشدید تنش‌ها بین ایران و آمریکا، خواستار برقراری آرامش در منطقه خلیج فارس شد ولی گفت: ناتو هیچ نقش رسمی برای ایفا کردن در این منطقه ندارد.

وی در ادامه افزود: مهمترین مسئله در شرایط کنونی، کاهش تنش‌هاست.

استولتنبرگ در آستانه دیدار با وزرای دفاع ناتو از جمله مارک اسپر سرپرست جدید وزارت دفاع آمریکا اظهار داشت: کشورهای عضو ناتو نگران اوضاع خلیج فارس هستند و ما همچنین نگران فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران در منطقه هستیم.

به نوشته آسوشیتدپرس، کشورهای عضو ناتو منتظر شنیدن توضیحات وزیر دفاع موقت آمریکا درباره راهبرد واشنگتن برای تشدید فشار بر جمهوری اسلامی ایران هستند.

رایزنی مقام ارشد نظامی انگلیس با ولیعهد ابوظبی

یک مقام ارشد نظامی انگلیسی با ولیعهد ابوظبی دیدار کرد.

بر اساس این گزارش؛ شیخ محمد بن زائد آل نهیان ولیعهد ابوظبی با جان لوریمر مستشار ارشد وزارت دفاع انگلیس در خاورمیانه در کاخ البحر دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار همکاری میان امارات و انگلیس در زمینه‌های دفاعی و نظامی و راههای توسعه آن به گونه‌ای که هماهنگی و اقدام مشترک میان دو کشور را تقویت کند، مورد بحث وتبادل نظر قرار گرفت.

همچنین تحولات منطقه و برخی موضوعات مورد اهتمام مورد رایزنی قرار گرفت.

شعار «نه به جنگ با ایران» در دهلی‌نو همزمان با سفر پمپئو به هند

تعداد زیادی از مردم هند روز سه‌شنبه در اعتراض به سفر مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا به این کشور تظاهرات کردند.

آنها پلاکاردهایی با عنوان «نه به جنگ با ایران» در دست داشته و همانطور که در خیابان‌های دهلی نو به محل ورود پمپئو در حرکت بودند شعارهای ضد آمریکایی سر می‌دادند.

آنها از دولت هند می‌خواهند که در برابر فشارهای آمریکا ایستادگی کند.

آرون کومار یکی از شرکت کنندگان در این تظاهرات به آسوشیتدپرس گفت: هند نباید خرید نفت از ایران را متوقف کند. آمریکا خواستار روابط نابرابر با هندوستان است، چیزی مشابه روابط ارباب و رعیتی.

میامونا مولا از انجمن زنان دموکراسی‌خواه هند نیز گفت: این افراد علیه امپریالیسم آمریکایی و تحریم‌های این کشور بر ونزوئلا، کوبا و ایران تظاهرات کرده اند.

آغاز نشست بحرین با سخنرانی داماد ترامپ

کارگاه اقتصادی بحرین که به عنوان بخشی از طرح به اصطلاح صلح آمریکا برای فلسطین و رژیم صهیونیستی موسوم به «معامله قرن» برگزار می‌شود، کار خود را آغاز کرد.

در افتتاحیه نشست منامه جارد کوشنر، مشاور و داماد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا سخنرانی می‌کند.

کوشنر در تبیین طرح آمریکایی گفت: برخی با تمسخر از طرح معامله قرن یاد می‌کنند. من این طرح را «فرصت قرن» می‌نامم.

به گزارش رویترز، مشاور ترامپ اظهار کرد، آبادانی برای فلسطینی‌ها بدون راهکار سیاسی عادلانه ممکن نیست اما توافق بر سر مسیر اقتصادی پیش‌شرطی ضروری برای صلح میان اسرائیل و فلسطین محسوب می‌شود.

نشستی جنجالی که به کنگره معامله قرن معروف شده، در پایتخت بحرین آغاز شد. در این نشست که با سخنرانی کوشنر گشایش یافت، نمایندگان چند دولت عربی و شماری از شرکت‌ها و نهادهای مالی جهان برای جمع‌آوری کمک مالی جهت سرمایه‌گذاری در سرزمین‌های فلسطینی گرد هم آمده اند. بسیاری از مردم و دولت‌های منطقه هدف از این نشست را اجرای معامله قرن می‌دانند؛ یعنی گذشتن فلسطینیان از حق خود در حاکمیت بر بیت المقدس در برابر دریافت پول. از میان دولت‌های عربی تنها عربستان، بحرین، امارات، اردن، مصر و مراکش در این نشست شرکت کرده‌اند اما مقام‌های میان‌پایه را به نشست فرستاده‌اند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران آمریکا برجام اروپا خلیج فارس بحرین الکساندر نوری فائقه دوستی اکرم امام اوغلو مصطفی سالاری کاداستر پرونده الکترونیک سلامت امیر حاتمی سازمان تأمین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۹۳۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد

رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در صحبت‌هایی، از رد کمک‌های نظامی به رژیم صهیونیستی برای پایان دادن به جنگ در غزه خودداری کرد. او همچنین اعضای ناتو را تهدید کرد چنانچه سهم منصفانه‌ای از هزینه‌ها را پرداخت نکنند، آنها را به حال خود رها خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای با مجله «تایم» که سه‌شنبه منتشر شد، بر اصرار ماه گذشته خود مبنی بر اینکه تل‌آویو باید «جنگ را به پایان برساند» قبل از آنکه هرگونه حمایت بین‌المللی را از دست بدهد، ایستاد.

ترامپ گفت: «فکر می‌کنم که اسرائیل یک کار بسیار بد در حوزه روابط عمومی انجام داده است. فکر می‌کنم ارتش اسرائیل نباید هر شب تصاویری از ساختمان‌های فروریخته و بمباران بفرستد.»

او در پاسخ به این سوال که آیا او تعلیق یا اعمال شروطی برای کمک نظامی ایالات متحده به رژیم صهیونیستی را به منظور پایان دادن به جنگ در نظر دارد، گفت «خیر.»

تهدید ناتو

در جریان گفت‌وگو با مجله تایم، ترامپ همچنین خطاب به اعضای ناتو گفت آنها را به حال خود رها می‌کند، مگر اینکه آنها هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند.

دونالد ترامپ به اعضای ناتو هشدار داده است که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست‌جمهوری، آن‌ها «دست تنها» خواهند بود، مگر اینکه هزینه‌های نظامی خود را افزایش دهند. رئیس‌جمهور سابق ایالات متحده و نامزد سال ۲۰۲۴ گفت که پیام او به این ائتلاف نظامی این است: «اگر نمی‌خواهید هزینه کنید، پس خودتان هستید و خودتان.»

ترامپ که مدت‌هاست شکایت می‌کند که «ایالات متحده بار مالی ناروایی را در ناتو به دوش می‌کشد»، قبلا ماده پنج این معاهده، یعنی اصل دفاع جمعی ائتلاف را زیر سوال برده است.

در اوایل سال جاری، او بیشتر از این پیش رفت و گفت روسیه می‌تواند با متحدان ناتو که به اندازه کافی برای دفاع جمعی هزینه نکرده‌اند، «هر کاری که می‌خواهد انجام دهد.» ترامپ در مصاحبه مفصل خود با مجله تایم گفت هنوز روی حرفش هست.

یک اقیانوس فاصله

این سیاستمدار ۷۷ ساله گفت، اگر در انتخابات نوامبر دوباره کاخ سفید را به دست بگیرد، ادامه کمک‌های ایالات متحده به اوکراین مشروط به این خواهد بود که اروپا با این کمک‌ها مطابقت کند. واشنگتن تاکنون بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار، با حمایت جو بایدن و حمایت دو حزب اصلی کنگره، کمک به اوکراین ارسال کرده است.

ترامپ می‌گوید: «ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها هیچی.»

ترامپ نگفت که آیا به همه کمک‌های مالی آمریکا پایان می‌دهد یا خیر، اما گفت: «تا زمانی که اروپا شروع به برابری نکند، پول نمی‌دهیم. اگر اروپا قرار نیست پول بپردازد، چرا ما باید پرداخت کنیم؟ آنها بسیار بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. ما یک اقیانوس بین خودمان داریم، آنها نه.»

رئیس‌جمهور سابق آمریکا همچنین اشاره کرد که در صورت پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری، در حمایت نظامی دیرینه آمریکا از تعدادی از متحدان کشورش تجدیدنظر خواهد کرد. او پیشنهاد کرد که می‌تواند نیروهای آمریکایی را که با هدف بازدارندگی علیه نظام کیم جونگ اون، رهبر کره‌شمالی در کره‌جنوبی مستقر هستند، خارج کند.

ترامپ گفت که تدابیر فعلی «هیچ معنایی ندارد. چرا ما باید از کسی دفاع کنیم؟ و ما در مورد یک کشور بسیار ثروتمند صحبت می‌کنیم.»

انتهای پیام  

دیگر خبرها

  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد
  • ترامپ اعضای ناتو را تهدید کرد/ پول نمی‌دهیم
  • لحظه اصابت پهپاد انتحاری ارتش یمن به کشتی اسرائیلی+ فیلم/ مخالفت وزیرخارجه انگلیس به تروریستی اعلام کردن سپاه/ هشدار مهم انصارالله به آمریکا درباره حمله به یمن/ حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به یمن
  • ترامپ باز هم اعضای ناتو را تهدید کرد
  • آخرین تحولات اوکراین| تاکید دبیرکل ناتو بر انتقال سریع تسلیحات به کی‌یف
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • دبیرکل ناتو وارد پایتخت اوکراین شد
  • رای‌دهندگان آمریکایی به ترامپ نگاه مثبت‌تری دارند