Web Analytics Made Easy - Statcounter

در مطلب این تارنمای آمریکایی که به قلم "اویک سن" (Aveek Sen) نوشته شده، ضمن پرداختن به ماجرای اخیر توقیف نفتکش ها در خلیج فارس آمده است:‌ تحولات اخیر در خلیج فارس یادآور روزهای درگیری ایران و عراق در دهه 80 میلادی است.

نویسنده این مطلب در این رابطه با سه کارشناس منطقه ای به گفت وگو پرداخته است.

"جوئل رابین" (Joel Rubbin) رئیس گروه راهبردی واشنگتن و معاون سابق  وزیر خارجه آمریکا در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» در این رابطه به لوبلاگ گفت: وضعیت در (خلیج فارس) بسیار وخیم و اقدامات متقابل به شدت موجب بی ثباتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مردم آمریکا مخالف درگیری دیگری در خاورمیانه هستند، خطر اینجاست که دولت آمریکا فاقد سیاستی در پس فشار حداکثری بر ایران که منجر به یک مذاکره شود، است.

لوبلاگ نوشت: در واقع فشار حداکثری دولت ترامپ بر ایران که با خروج آمریکا از توافق هسته ای آغاز شد و تحریم ها علیه تهران را از سرگرفت، منجر به وضعیت کنونی در منطقه شده است.

"باربارا سلاوین" (Barbara Slavin) از اندیشکده آمریکایی "شورای آتلانتیک" نیز به نویسنده مطلب لوبلاگ گفت: تشدید تنش ها در منطقه خلیج فارس نتیجه مستقیم تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از توافق هسته ای و تلاش بر تحریم صادرات نفت ایران است.

لوبلاگ سپس نوشت: از دیدگاه ایران، این انگلیس است که با توقیف نفتکش "گریس1" در جبل الطارق منجر به تشدید تنش ها در منطقه شده است؛ رهبران ایران بدنبال تنش های بیشتر نیستند اما نمی خواهند در مبارزه با کشورهای غربی، ضعیف نشان داده شوند.

"دیاکو حسینی" (Diako Hosseini) مدیر برنامه مطالعات جهانی از مرکز مطالعات راهبردی واقع در تهران نیز در گفت وگو با این تارنمای خبری آمریکایی گفت: سیاست های تندروانه آمریکا و تصمیم بی ملاحظه انگلیس در توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق باعث تحریک و پاسخ ایران شد.

وی افزود: ایران خواهان جنگ و تشدید بحران نیست، اما در همین حال نمی تواند به کناری بایستد و به خود اجازه دهد تا با قدرت نمایی دیگر کشورها مرعوب شود.

حسینی گفت: آمریکا و انگلیس باید از تحریک ایران دست بردارند و راه های موثر دیپلماتیک جهت احیای اعتماد سازی را بگشایند، در غیر اینصورت باید انتظار داشت که زنجیره ای از کنش و واکنش و سوءبرداشت های دو جانبه ما را به یک درگیری ناخواسته و غیر عمدی سوق دهد.

این تارنمای خبری آمریکایی افزود: ایران خود را در یک وضعیت دوگانه یافته است. از یک سو باید از منافع خود دفاع کند و از دیگر سو باید اطمینان داشته باشد که اقدامی چندان تحریک آمیز از خود نشان ندهد تا منجر به تحریک رهبران اروپایی جهت پیوستن به کارزار فشار حداکثری دولت ترامپ شود اما در حالیکه تهران سعی می کند بر روی خط متعادلی بین این دو مساله راه رود، اما نوسانات در خلیج فارس رو به فزونی است.

روپام **1302**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۵۳۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!

وزیر خارجه انگلیس با طرح ادعاهایی علیه ایران، گفت اسرائیل باید از راه‌حل ۲ دولتی حمایت کند.

به گزارش ایسنا، دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس روز دوشنبه و در اظهاراتی گفت «پیشنهاد سخاوتمندانه‌ای» برای آتش‌بس ۴۰ روزه در غزه در مقابل آزادی اسرا اسرائیلی وجود دارد.

طبق گزارش الجزیره، وی مدعی شد: ایران با حمایت از حماس در غزه و حوثی‌های یمن (انصارالله) و حزب‌الله لبنان موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود.

این ادعا در حالی است که انگلیس به همراه آمریکا بارها به خاک یمن حمله کرده‌اند و از حامیان رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی در غزه بوده‌اند.

ایران هم بارها اعلام کرده نیروهای مقاومت در منطقه بر اساس منافع کشورهای خود، به مبارزه علیه اشغالگری آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند.

کامرون که در ریاض صحبت می‌کرد، ادامه گفت: اسرائیل باید از راه‌حل ۲ دولتی حمایت کند زیرا این امر در طولانی مدت به سودش خواهد بود. راه‌حل ۲ دولتی در طولانی مدت امنیت اسرائیل را تضمین خواهد کرد.

اخیرا نیز «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا توافق آتش‌بسی که به حماس پیشنهاد شده را «بسیار سخاوتمندانه» توصیف کرد و گفت حماس باید هرچه سریع‌تر درباره آن تصمیم‌گیری کند.

او مدعی شد که حماس در میان غیرنظامیان مخفی می‌شود و پایان‌نیافتن جنگ غزه به این دلیل است که حماس سلاح‌های خود را کنار نگذاشته، اسرا را آزاد نکرده و خود را تسلیم نکرده است!

بلینکن همچنین مدعی شد که اجرای راهکار ۲ دولتی در مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی و همچنین عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و کشورهای منطقه «بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس» خواهد بود.

او همچنین با طرح این ادعا که حماس تنها مانع حصول توافق آتش‌بس در جنگ غزه است، گفت سران جنبش مقاومت فلسطین باید هرچه سریع‌تر درباره پیشنهادی که به آن‌ها شده تصمیم‌گیری کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • جعل نام خلیج‌فارس کار انگلیسی‌هاست
  • ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس
  • تلاش آمریکا برای در اختیار گرفتن خلیج فارس محقق نمی‌شود
  • تصاویری از رهبر انقلاب در خلیج فارس